Tatuaje Mandala

Arta tatuajului  este considerat ca fiind unul dintre cele mai bune moduri de a decora , este  foarte atragator,  iar modelele de tatuaje uimitoare, devin o parte din voi, odata ce le-au impregnate pe corpul tau. Frumusetea unui tatuaj depinde, in mare masura, pe modelul  ales de tine.
Tatuajul  Mandala se incadreaza in categoria de tatuaje spirituale, deoarece acestea au un sens mai profund spiritual, ceea ce le face foarte diferite de restul modelelor de tatuaj.  Tatuajele Mandala se aseamana in mare parte cu modele de tatuaje florale, dar difera foarte mult atunci cand vine vorba de aspectul sensului de tatuaje. Mai mult decat atat, tatuaje Mandala pot arata foarte frumos si atragator daca este facut de catre un artist tatuator cu experienta  , care are talent pentru a scoate in evidenta profunzimea unui desen sau model prin concentrarea asupra detaliilor marunte. La Underworld Tattoo toate tatuajele sunt realizate pana in cele mai mici detalii, iar eu am experienta de a tatua un mandala frumos, detaliat cu aspecte unice.
Simbolismul legat de tatuajul Mandala:

Mandala ca semnificatie se refera la centru sau la cerc, la punctul creator sau la sinele interior. Bazele crearii a mandalelor au radacini in Orientul antic, unde pentru budisti reprezenta procesul dupa care cosmosul s-a format din centrul sau, iar crearea lor simboliza propria calatorie initiatica ce permite cresterea interioara.  Bogatia de forme  si multitudinea de culori ce se imbina atat de frumos, si-a  facut din realizarea lor o arta a popoarelor orientale, fiind  principala lor forma de exprimare artistica.Un cerc denota, de asemenea, echilibru, perfectiune eternitate ca distanta fata de centrul sau de la toate punctele de pe ea ramane aceeasi, de oriunde se masoara. Acesta a fost, de asemenea, o parte a unor religii, cum ar fi hinduismul, budismul, crestinismul si paganism.

Hinduismul – mandala ocupa un loc important in camera de rugăciune sau o camera folosita pentru meditatie, deoarece este un simbol de focalizare, fiind motivul pentru care a fost folosit ca un instrument spiritual in hinduismul antic.
Crestinismul – in religie s-a facut uz de mandale sub forma de opere de arta reprezentate pe ferestrele bisericilor, in forme de trandafiri, care reprezinta importante evenimente si scene din religia lor sub forma de arta.
Budism – budisti, au folosit simbolul Mandala in meditatie si ritualuri religioase.

Inca din antichitate, omul a simbolizat in desene realitatea pe care o percepea, atat pe cea fizica, cat si pe cea astrala: au fost gasite in pesteri desene grafice ale astrelor;  Soarele si Luna, semne ale Universului, ale elementelor naturale; foc, apa, aer, pamant,  eter, precum si forme geometrice ce reprezentau lumea inconjuratoare (cerc, patrat, triunghi). Simbolurile reprezinta o baza a comunicarii, iar unele simboluri sunt atat de vechi si atat de adanc impregnate in memoria colectiva, incat formeaza un alfabet inteles de catre orice om de pe pamant, in mod constient sau subconstient.   Mai mult decat atat, desenele Mandala sau cercuri par sa ocupe un loc de o mare importanta in existenta umana. In desene sau modele tatuaj Mandala, elementul principal poate fi un patrat sau un cerc cu Mandala amplasat în el, dar accentul general ramane în continuare pe Mandala, care se intampla sa fie cea mai proeminenta parte a desenului sau modelului.

Plasarea  modelului de tatuaje Mandala

Tatuajele Mandala sunt circulare in forma, cea ce se face pe piept si pe spate zonele ideale , sau pe picior, coapse. Necesita o zona mare de desfasurare, continand multe elemente mici, care fac important acest tip de tatuaj. Este bine sa fie o zona plata, sa nu se deformeze liniile pe piele. Din cauza complexitatii formei desenului sau modelului de tatuaj  Mandala, este intelept sa te consulti cu artistul tatuator cu experienta,  pentru a decide in cazul in care un astfel de tatuaj unde ar arata cel mai bine si sa fie implementate toate detaliile.
Tipurile de Tatuaje Mandala

Exista o mare gama de modele de tatuaj Mandala si aceste tipuri de tatuaje sunt de obicei alese dupa gustul clientului care urmeaza a fi tatuat.

Tatuaj cu Flori Mandala – desene sau modele tatuaj Mandala au o mare asemanare cu flori din cauza naturii lor circulare, deoarece acestea sunt, construite pastrand un cerc in centru si care se extinde designul exterior, la fel cum este în modelele florale. Un design floral Mandala poate combina aceste elemente pentru a crea un design, care prezinta o semnificatie simbolica profunda privind echilibrul, eternitatea si feminitatea. Ele semnifica, de asemenea, crearea si inflorirea unei idei noi, care este asociat cu o floare. Unele modele de mandala florale pot include si alte elemente in design, cum ar fi albinele, colibri si fluturi, care sunt strans inrudite cu flori. Acestea pot adauga, de asemenea, un sens simbolic la proiectarea, legandu-l cu fertilitatea si feminitatea.

Tatuaje Tribale Mandala – Multe dintre tatuajele tribale au ceva similar cu mandala, cu nativi americani si alte culturi tribale care au avut o legatura stransa cu cercuri, care au jucat un rol-cheie in ritualurile si ceremoniile lor. Ei au folosit aceste cercuri in proiectarea si confectionarea bijuteriilor si tesuturilor  pe tesatura. In acest fel, mandalele poate fi vazute in mod vizibil oferind diverse modele de tatuaje tribale, cum ar fi desene sau modele de tatuaj maori.

Tatuajele Mandala sunt fie în culori traditionale, negru sau gri sau de o gama larga de culori vibrante. Astfel de tatuaje sunt  o optiune, sau alegere pentru cei care cred in spiritualitate si  urmeza o viata bazata pe aceasta cale, deoarece acestea stau la baza meditatiei.  De fapt este o practica straveche in budismului, care este cunoscut sub numele de Anuttarayoga Tantra. Scripturile antice folosesc mandale pentru a explica metoda utilizata pentru a atinge iluminarea prin utilizarea spiritismului. Astazi, formele de Mandala  au parcurs un drum lung de la aceste scripturi vechi ale hinduismului si budismului si au obtinut o mare popularitate in lumea occidentala, unde sunt utilizate in diverse forme de arta si arhitectura, inclusiv arta tatuarii.
Tatuaje Mandala poarta nu numai o mare semnificatie spirituala, aceste forme aduc tarie de caracter purtatorului , prin abundenta  frumusetii  esteticii. Din acest motiv, acest model special de tatuaj și-a dobandit o mare popularitatein randul barbatilor si a femeilor de toate varstele, din intreaga lume.

Cateva modele de tatuaj mandala, ce isi asteapta clientii,unii poate vor venii, altii nu, asa ca cateva desene sunt disponbile pentru tatuat. Mai exact doua sunt disponibile si doua sunt deja rezervate.

Save

Save

Save

Share Button

Be the first to comment

Leave a Reply