Tatuaje traditionale

Tatuaje traditionale din diverse locuri de pe pamant, care exista de sute sau chiar de mii de ani. Traditiile care nu se pierd nici azi, traditii unde igiena lasa de dorit, si inca nu a ajuns nimeni prin spitale. Oameni interesanti, tatuaje si stiluri de tatuaje diferite.

Pentru ca sufletului ii place un corp frumos si complet tatuat, Mentawaii cred ca acest lucru le-ar permite sa isi aduca cu ei sanatatea materiala in viata de apoi. Mentawaii considera, de asemenea, ca tatuajele lor (titi) permit urmasilor sa si recunoasca dupa moarte. Si important este ca multe forme de tatuaje sunt facute special pentru a proteja persoanele de spiritele rele care asteapta in jungla.

Tatuajele traditionale din Japonia, sunt tatuaje a clanurilor Yakuza. Fiind cele mai dureroase tatuaje.

Tatuajele traditionale din Borneoi, de la cele mai temute clanuri, vanatori de capete.

In cultura Iban traditionala, vanatoarea de capete servea pentru a mentine prosperitatea rituala a casei satului prin asigurarea fertilitatii agriculturale si comunitare.

In ochii zeilor Iban si stramosilor zeificati, vanarea capetelor nu era doar multumitoare; era si recompensata cu multe daruri. Ca raspuns la vanarea capetelor, spre exemplu, zeul indica locatii in padure unde campurile de orez ar trebui sa fie curatate si plantate; ei protejau campul de orez impotriva unei recolte proaste; ei isi ofereau diagnosticul in timp de boala; si acompaniau barbatii la razboi sau la vanatoare de capete pentru a asigura succes.

Pentru Skrang Iban, vanatoarea de capete era o institutie despre care se credea ca mentine armonia si echilibrul in cosmos. Si, de multe ori, statutul unui barbat nu era definit pana cand nu dovedea succes la vanatoarea de capete. Aceasta dovada nu venea doar in forma unui cap taiat care ar fi fost agatat de barnele casei satului, dar si mai tarziu, din tatuajele completate (pantang) care erau simboluri eterne ale participarii sale in vanatoarea de oameni.

Daca doresti sa citesti mai mult despre Istoria tatuajelor, viziteaza o pagina de exceptie cu articole foarte bine documentate, si vei cunoaste trecutul acestor arte. Tattoo History

Share Button

Be the first to comment

Leave a Reply