Tetovalas Marosvasarhelyen

Tetovalas Marosvasarhelyen, Underworld Tattoo

Ha atutazoban vagy e szep kis varosban, vagy haza josz szabadsagra, vagy esetleg epp itt laksz Marosvasarhelyen, vagy kornyeken es tetovalast szeretnel csak nem tudod kihez fordulj, akkor szivesen segitek ha megengedi az idom es a programom.
Profi tetovalo gepel dolgozom es a legjobb tetovalo festekekel amit a vilagpiacon talalni lehet, egyhasznalatu steril tuket hasznalok, hogy a tetovalasod szepen gyogyuljon, a szinek elok maradjanak a gyogyulasi idopont utan is, es termeszetesen ne gyuladjon be.
Sokat fektettem a minosegbe, es az idok folyaman egyre szebb es szebb tetovalasokat keszitek. Underworld Tattoo nev alatt initottam ezt a hobby oldalt, mivel jellemzonek tartottam ezt az elnezvezest, es tobb szempontbol is ram mutat, a jovore, a multra, jellemzi mindazt amit szeretek, ami vagyok es ami leszek.
Az elso tetovalasomat ha jol emlekszem visza egesz kiss gyermekent keszitettem, egy egyszeru varro tuvel, es egy rajzolo tusal. Valamikor 1990-es ev nyaran. Akkor megragadott ez a hobby. Ugy 2007 ig nem volt lehetoseg egy igazi tetovalo gephez jutni, es ekkor sikerult. 2007 ben megajandekoztak Angliabol egy  komoly tetovalo felszerelesel, es ahogy kezbe vettem es elkeszitettem az elso ugy modnhato “igazi” tetovalast, nagyon meglepett a jo minoseg, es az, hogy tenyleg nagyon jol sikerult, es nem hasonlithato ossze az elozo tetkokal, amik hazilag keszitett gepel keszultek. Akkor az a lehetoseg es az a vilag volt.
Egyszeruan magaval ragadott ez a hobby, tanulmanyoztam, olvastam, filmeket neztem, megbaratkoztam nehany hazai es idegen hires tetovaloval is, es eltanultam azokat az apro kiss titkokat amik a sikerhez vezettek, es egyre jobb tetovalo lettem. Nem vagyok a legjobb, soha nincs olyan, hogy a legjobb, hisz  mindig vannak sikeresebb es kevesbe sikeresebb munkak is, mert ugyebar ha a tetovalas minta ha egyszeru es a vilag legjobb tetkosa csinalja, akkor is csak egy egyszeru tetko lesz. Persze meg kell nezni a munkaim, es ha tetszenek azok a tetovalasok amiket keszitettem akkor irj, es ha nem tetszenek, akkor vannak meg tetovalok. En se tudok minden tetkot megcsinalni, csak azt valalok amit igenis megcsinalok, es jol megcsinalom.
Ha tetszenek a munkaim, nezd meg itt a kepgaleriaban: >> Tetovalasok<< es tetovalast szeretnel, akkor irj ram a Facebookon, Underworld Tattoo nev alatt megtalalsz, es ott megbeszeljuk a reszleteket. Konnyeben megbeszeljuk, mivel telefonon nem tudok mintakat mutatni es te se tudod megmutatni az elkepzelesed, igy a legjobb megoldas a facebook uzeno.
Kuld at amit szeretnel, esetleg ha irast szeretnel tetovaltatni akkor ird le a szoveget, es hogy pontosabban hova is szeretned, es en akkor megszerkesztek nehany tetovalo modelt amelyek kozul majd valaszthatsz.

A tetovalas az utobbi evekben nagy divat lett, es mindenki szeretne legalabb egy tetovalas. De azt jol at kell gondolni, hogy mi legyen. Ebben is tudok neha segiteni. A tetovalas egy eletre tart. Tudom, hogy letezik olyan lezeres gep ami kiszedi a tetkot. Tevedes! Nem szedi ki 100% ban. Es csak a regi tetovalo festekeket szedi ki. Ezeket a profi tetovalo festekeket nem lehet eltuntetni a brobol. Egyelore nem… Aztan lehet feltalalnak erre is egy megoldast.
Mi a balkani nep, nagyon le vagyunk maradva a tetovalasok multjarol, egyes hiedelmek szerint letezett tetovalas a balkan orszagokban is, de amugy az elso vilaghaburubol tudhato az elso par tetovalas. Es igazabol az 1960 as evektol kezdett el lassan kibontakozni.
Viszont a tetovalas a foldunkon letezik evezredek ota. Afrika, Kina, india, azok az orszagok ahol a tetovalast evezredek ota keszitik, es ahoz hogy tetovalasod lehessen bizonyos tozseknel azt ki kellet erdemelni, mert sokszor arrol szolt hogy milyen nagy a rangod a tarsadalmi pozicioban.  A torzsfonokok, a samanok, a tetovalo (mert egy torzsnel csak egy tetovalo volt es egy tanuloja) ok kiemelt szinten voltak a torzs kereten belul. Miert is volt nekik annyira fontos a tetovalas? Van egy szep blog a Tetovalas Torteneterol es eredeterol szol. Olvasd el te is.

El szeretnel indulni egy szakmai uton, es meg szeretnel tanulni tetovalni? Megtanitlak tetovalni, es biztositom a felszerelest is ha nullatol indulsz. Volt mar nehany diakom, es eleg jol elore haladtak 6-12 honap utan. Mondhatom, hogy eleg magas szintet ertek el. Egyedul nem tudod eltanulni, es ha eltanulod az akar egy evig is eltarthat, en viszont enyi mindent amit te egy ev alata tanulnal meg, egy alkalomal meg tudom tanitani. A tobbi mar azokon az alapokon mulik amit tanitok es a gyakorlas.
Mibol is all ez?
Megtanitom az osszes alapot, megmutatom hogyan kell tetovalni, a gepet hasznalni, a megfelelo tuket, festekeket.
Megtanitom a higenia fontosagat, az apolast, ezek nagyon fontos tenyezok.
Gyakorolunk muboron, ez fontos kezdetnek. A tetovalo gepet kell erezni. Olyan mintha a karod folytatasa lenne.
Az utolso fazisban felugyelem az elso tetovalasod, es magyarazom mit hogyan csinalj, igy sokkal magabiztosabb leszel, mintha egyedul kezdenel neki.
Lehetosegem van egesz Maros megyeben elmenii tanitani, Hargita megye, Kovaszna megye, de elmehetek Szeben, es Kolozs megyebe is. Ezt persze komolyan at kell gondolni a tobbi majd csak reszlet kerdes.

Tetovalas mintakat talalsz a google keresoben, csak a megfelelo szavakat ird be, vagy talalhatsz ezen a weboldalon is Romanian Tattoos aholaz elso pozicioban megtalalhatod egyik regi tetovalasom is, egyszeru de meg mindig az elso helyen van a topban.

Sok szep tetkot kivannok es jo bogenszest!

Attila

Share

Be the first to comment

Leave a Reply